Βρετανία: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης

Βρετανία: Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:09 Δημιουργία 09/10/20, 18:57

Νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, με κύριο στόχο τις επιχειρήσεις που αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστές λόγω των περιορισμών, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας.

«Θα διευρυνθεί στις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα που εκ του νόμου πρέπει να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού», αναφέρθηκε σχετικά με το μηχανισμό στήριξης, στο δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων, που αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, θα δουν στο λογαριασμό τους τα 2/3 του μισθού τους, με όριο 2.100 λίρες τον μήνα, ενώ προβλέπονται και επιπλέον καταβολές σε επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω των τοπικών lockdowns, οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 λίρες τον μήνα.

«Ελπίζω τα μέτρα αυτά να παράσχουν καθησύχαση και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις πριν από έναν ενδεχομένως δύσκολο χειμώνα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκαν πιέσεις από τους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς, αλλά και από το συντηρητικό στρατόπεδο, για μεγαλύτερη στήριξη της απασχόλησης.

Αν σου άρεσε κάνε