Κορονοϊός: «Καλπάζει» ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν

Κορονοϊός: «Καλπάζει» ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:48 Δημιουργία 12/10/20, 16:06

Το Ιράν κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 272 θανάτων από τον κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, αυξάνοντας σε 28.816 τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την Covid-19 στη χώρα, η οποία είναι αυτή που έχει πληγεί χειρότερα από την πανδημία στη Μέση Ανατολή.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Σιμά Σαντάτ Λαρί δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως 4.206 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των διαπιστωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 504.281.

Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, ενώ η κυβέρνηση έχει αποδώσει την αύξηση των κρουσμάτων στη χαλάρωση της συμμόρφωσης του κοινού με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η χρήση μάσκας έγινε υποχρεωτική το Σάββατο στην Τεχεράνη σε όλους τους δημόσιους χώρους και ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί ανακοίνωσε πως στους παραβάτες θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Οι αρχές σχεδιάζουν να καταστήσουν τη χρήση μάσκας υποχρεωτική στους δημόσιους χώρους και σε άλλες μεγάλες πόλεις, αναφέρουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Αν σου άρεσε κάνε