Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα του «Χάλογουιν» στην Καμπανία

Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα του «Χάλογουιν» στην Καμπανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:59 Δημιουργία 16/10/20, 19:48

Ο Βιντσέντζο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας σχεδιάζει απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή κατά τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορονοϊού κατά τη διάρκεια των πάρτι που συνηθίζεται τελευταία να διοργανώσουν για το Χάλογουιν και στην Ιταλία.

Ο Ντε Λούκα δήλωσε μέσω Facebook σήμερα, πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα τεθεί σε ισχύ στις 22:00.


«Το Χάλογουιν είναι μια τεράστια βλακεία. Μια τεράστια αμερικανική βλακεία που εισάγαμε στη χώρα μας», έγραψε στην ανάρτησή του.

Την 1η Νοεμβρίου η Ιταλία γιορτάζει τους Άγιους Πάντες ενώ πρόσφατα έγιναν πολύ δημοφιλή τα πάρτι Χάλογουιν την προηγούμενη νύχτα.

Στην Καμπανία, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Νάπολη, παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού τον Οκτώβριο, με τον Ντε Λούκα να ανακοινώνει την Πέμπτη κλείσιμο των σχολείων για δύο εβδομάδες.

Ο κεντροαριστερός περιφερειάρχης της Καμπανίας, είναι γνωστός «προκλητικές» δηλώσεις του. καθώς το Μάρτιο, απείλησε πως θα έστελνε αστυνομικές δυνάμεις με φλογοβόλα, προκειμένου να διαλύσουν τα φοιτητικά πάρτι. Ωστόσο, επανεξελέγη το Σεπτέμβριο, συγκεντρώνοντας ποσοστό σχεδόν 70%.

Αν σου άρεσε κάνε