Κύπρος: Σήμερα ο β' γύρος των εκλογών στα Κατεχόμενα

Κύπρος: Σήμερα ο β' γύρος των εκλογών στα Κατεχόμενα

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 18/10/20, 13:10

Σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών στα Κατεχόμενα, με τους Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ να διεκδικούν την ψήφο των Τουρκοκύπριων, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα.

Στον α' γύρο των εκλογών, ο Ερσίν Τατάρ, εκλεκτός του Ταγίπ Ερντογάν, είχε λάβει 32,35%, με τον Μουσταφά Ακιντζί να ακολουθεί με 29,84%. Από την πλευρά τους, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είχε συγκεντρώσει 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί 5,36% και ο Σερντάρ Ντενκτάς 4,20%.

Μάλιστα, τα ποσοστά των τελευταίων, οι οποίοι έμειναν εκτός του β' γύρου των εκλογών, αναμένεται να καθορίσουν και το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας, ανάλογα με την προτίμηση των ψηφοφορων τους.

Ο Ερχιουμάν, πάντως, εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον νυν ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, ενώ οι υπόλοιποι κάλεσαν τους πολίτες να λειτουργήσουν κατά συνείδηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ακιντζί τάσσεται υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού μέσω μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ενώ ο Τατάρ προτιμάει τη λύση των δύο κρατών.

Αν σου άρεσε κάνε