Ρεκόρ ημερησίων θανάτων από τον κορονοϊό στο Ιράν

Ρεκόρ ημερησίων θανάτων από τον κορονοϊό στο Ιράν

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 19/10/20, 16:22

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 337 θάνατοι από τον νέο κορονοϊό, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Φεβρουάριο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής στις 30.712.

«Τις τελευταίες ημέρες, αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση της θνησιμότητας», της Covid-19, δήλωσε η Σίμα Σαντάτ Λαρί, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την ίδια, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.251 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικών επιβεβαιωμένων περιστατικών να διαμορφώνεται σε 534.631.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, η κυβέρνηση επέκτεινε τους περιορισμούς στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου σχολεία, τεμένη, καταστήματα, εστιατόρια και άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές από τις 3 Οκτωβρίου. Ιρανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων μπορεί να φθάσει τους 600, εάν οι Ιρανοί δεν καταφέρουν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη δημόσια ζωή.

Η χρήση μάσκας έχει γίνει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους στην Τεχεράνη, όπου είναι υψηλότερο το ποσοστό των μολύνσεων και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

Αν σου άρεσε κάνε