Τυνησία: Σάλος με βουλευτή που δικαιολόγησε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή

Τυνησία: Σάλος με βουλευτή που δικαιολόγησε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:07 Δημιουργία 19/10/20, 19:50

Διενέργεια έρευνας ξεκίνησαν οι Αρχές της Τυνησίας μετά τις δηλώσεις ανεξάρτητου βουλευτή, που δικαιολόγησε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου εκπαιδευτικού έξω από το Παρίσι.

«Κάθε προσβολή στον προφήτη Μωάμεθ είναι το μεγαλύτερο έγκλημα. Όλοι αυτοί που το διαπράττουν, είτε είναι κράτος ή ομάδα ατόμων, οφείλουν να αναλαμβάνουν τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της», φαίνεται να έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την επόμενη μέρα της δολοφονίας του καθηγητή, ο Ρασίντ Χριάρι, Τυνήσιος ανεξάρτητος βουλευτής, που εξελέγη υπό το έμβλημα του ισλαμιστικού κινήματος Καράμα.

Οι αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου ήταν ανάμεικτες με πολλούς να επικρίνουν το σχόλιο και άλλους να το επιδοκιμάζουν. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Χριάρι είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση προγραμματισμένης τηλεοπτικής του εμφάνισης.

Από την πλευρά του ο Χριάρι, δήλωσε έτοιμος να απαρνηθεί την κοινοβουλευτική του ασυλία.

Παρόλο που ακόμα δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, ο δικαστικός πόλος «ανέθεσε σε υπηρεσία ειδικευμένη σε υποθέσεις τρομοκρατίας να διενεργήσει έρευνα για το περιεχόμενο της ανάρτησης» στο Facebook, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόχσεν Νταλί, βοηθός γενικού εισαγγελέα στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Τύνιδας.

Αντίθετα, ο Τυνήσιος πρωθυπουργός Χισέμ Μεσίσι, εξέφρασε στον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Καστέξ τα «συλλυπητήρια» του λαού της Τυνησίας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας και τόνισε ότι η Τυνησία απορρίπτει «κάθε μορφή εξτρεμισμού και τρομοκρατίας, που ουδεμία σχέση έχουν με το Ισλάμ» και υπογράμμισε την ανάγκη «σεβασμού στην ελευθερία της έκφρασης και της θρησκευτικής πίστης».

Αν σου άρεσε κάνε