Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν για την «ανασύνταξη» του γαλλικού Ισλάμ

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν για την «ανασύνταξη» του γαλλικού Ισλάμ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:30 Δημιουργία 20/10/20, 15:11

Το νέο νομοσχέδιο του Εμ. Μακρόν ήταν αυτή τη φορά η αφορμή για νέα επίθεση από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει πως ο Γάλλος Πρόεδρος, φιλοδοξεί να «ανασυντάξει» το γαλλικό Ισλάμ στα επόμενα 4 χρόνια.

Ο Τ. Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τον Εμ. Μακρόν πως θέλει να «δημιουργήσει» μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν και που είναι παθητικοί ενώ συμπλήρωσε πως ο δεύτερος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις κρίσεις για τις οποίες ευθύνεται η χώρα του ως αφορμή για επίθεση στη θρησκεία.

    «Όσοι ανησυχούν από την άνοδο του Ισλάμ, επιτίθενται κατά της θρησκείας μας επικαλούμενοι κρίσεις που οι ίδιοι προκάλεσαν. Οι δηλώσεις κατά του Ισλάμ και των μουσουλμάνων αποτελούν προσπάθεια κάποιων πολιτικών στη Δύση να καλύψουν τις αποτυχίες τους. Το τελευταίο παράδειγμα είναι οι έννοιες, όπως γαλλικό Ισλάμ, ευρωπαϊκό Ισλάμ και αυστριακό Ισλάμ, που ανακαλύφθηκαν τελευταία. Βασικός σκοπός αυτών των προσπαθειών, των οποίων επικεφαλής είναι ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είναι να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους», ανέφερε συγκεκριμένα ο τούρκος Πρόεδρος.

    Στα σχέδια του Εμ. Μακρόν είναι η κατάργηση «της επιρροής των προξενείων», αναθέτοντας στο γαλλικό κράτος αρμοδιότητες όπως η διδασκαλία αραβικών στα σχολεία και η εκπαίδευση ιμάμηδων, προκειμένου να διαλυθούν ενώσεις και ιδέες, αντίθετες με αυτές του πνεύματος της Γαλλικής Δημοκρατίας, μέσω της κατάργησης της κατ’ οίκον διδασκαλίας, η οποία σήμερα αφορά 50.000 από τα 12 εκατ. παιδιά της χώρας, με υποχρεωτική παρουσία σε σχολικό χώρο από την ηλικία των 3 ετών, της κατάργησης των ξεχωριστών ωρών για γυναίκες σε δημόσια κολυμβητήρια και της κατάργησης των γευμάτων που συμμορφώνονται με το τυπικό της μουσουλμανικής θρησκείας (γεύματα χαλάλ) στα σχολεία.

    Τέλος, πρόκειται να απαγορευθεί η χορήγηση πιστοποιητικών παρθενίας, τα μέτρα κατά των αναγκαστικών γάμων και η υποχρέωση για θρησκευτική ουδετερότητα όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στους υπεργολάβους του δημοσίου.

    Αν σου άρεσε κάνε