Μνούτσι-Πελόσι βρίσκουν τη χρυσή τομή (;)

Μνούτσι-Πελόσι βρίσκουν τη χρυσή τομή (;)

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:41 Δημιουργία 21/10/20, 10:35

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν πλησίασαν περισσότερο κοντά σε μία συμφωνία για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία 45 λεπτών που είχαν χθες, Τρίτη, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πελόσι Ντρου Χάμιλ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ “οι δύο πλευρές έχουν σοβαρή πρόθεση για την εξεύρεση ενός συμβιβασμού.”

Με μόλις δύο εβδομάδες μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις 3 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι έχει τη θέληση να προχωρήσει με ένα νέο οικονομικό πακέτο, οικονομικού ύψους μεγαλύτερου των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι Δημοκρατικοί ασκούν πιέσεις εδώ και μήνες.

“Θέλω να το κάνω ακόμη μεγαλύτερο από τους Δημοκρατικούς,” δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News, καθώς οι συνομιλίες με την Πελόσι και τον ΥΠΟΙΚ Μνούτσιν συνεχίστηκαν με κεντρικό στόχο την ψήφιση ενός νομοσχεδίου από το Κογκρέσο πριν από την 3η Νοεμβρίου.

Η Πελόσι μίλησε στους δημοσιογράφους μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μνούτσιν χθες το απόγευμα, ενώ ερωτήθηκε σχετικά με την προοπτική κατάρτισης ενός νομοθετικού πακέτου μέχρι το τέλος της εβδομάδας. “Το ελπίζω. Αυτό είναι το σχέδιο,” απάντησε χαρακτηριστικά η ίδια. Ωστόσο δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία.

Αν σου άρεσε κάνε