Ν. Μηταράκης: Στο Λονδίνο για το Μεταναστευτικό - Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη

Ν. Μηταράκης: Στο Λονδίνο για το Μεταναστευτικό - Στις Βρυξέλλες την Πέμπτη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:05 Δημιουργία 21/10/20, 17:50

Σχετικά με την παράνομη μετανάστευση συζήτησαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στο Λονδίνο.

«Οι χώρες μας αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση. Μεταναστευτικές ροές οι οποίες κατά κανόνα πλέον αποτελούνται και από οικονομικούς μετανάστες. Υπάρχει, αφενός η ανάγκη να σεβαστούμε τη Συνθήκη της Γενεύης, αφετέρου η ανάγκη να προστατεύσουμε τα σύνορα μας, εφαρμόζοντας -όπως κάνουμε στην Ελλάδα - μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες με γρήγορες αλλά δίκαιες αποφάσεις», δήλωσε ο Ν. Μηταράκης μετά το τέλος της συνάντησης.

«Πρέπει και οι χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου, ακόμα και αν είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, να παίξουν ένα καταλυτικό ρόλο στο νέο σχεδιασμό που γίνεται στην Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, αναφερόμενος στο γεγονός πως η Αγγλία λόγω Brexit, δε θα συμμετάσχει σε συζητήσεις σχετικά με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Το πρόγραμμα του Νότη Μηταράκη, εκτός του Λονδίνου, περιλαμβάνει:

- Πέμπτη 22 Οκτωβρίου: ο υπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου και θα έχει συνάντηση με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ἰλβα Τζόνσον.

- Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, αναμένεται να συναντηθεί με την ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ρομπέρτα Ματσόλα.

Αν σου άρεσε κάνε