Ξεπέρασε το όριο των 10.000 κρουσμάτων η Γερμανία

Ξεπέρασε το όριο των 10.000 κρουσμάτων η Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 08:58 Δημιουργία 22/10/20, 08:45

Το όριο των 10.000 κρουσμάτων ημερησίως ξεπέρασε η Γερμανία, η οποία ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων σε ένα 24ωρο από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 11.287, ήταν δηλαδή αυξημένος κατά 3.700 σε σχέση με την προηγουμένη.

Πρόκειται για ρεκόρ, το οποίο συντρίβει το προηγούμενο, το οποίο είχε καταγραφεί την περασμένη Παρασκευή και ήταν 7.830 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Το σύνολο των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 έφθασε έτσι τις 392.049.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 30 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.905 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το Ινστιτούτο αναμένεται να παραχωρήσει αργότερα το πρωί συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας.

Η Γερμανία, όπως σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, είναι αντιμέτωπη εδώ και μερικές εβδομάδες με μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης.

Αντιμέτωπες με αυτή την αναζωπύρωση, οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει αυστηρότερα μέτρα, απαγορεύοντας ιδίως τις δημόσιες συναθροίσεις.

Αποφασίστηκε να επιβληθούν επιπλλεον περιοριστικά μέτρα τοπικά, όπως στη Γερμανία, όπου η χρήση μάσκας είναι πλέον υποχρεωτική σε κάποιους πολυσύχναστους δρόμους.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ το Σάββατο απαίτησε από τους συμπολίτες της να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές τους επαφές — τους προέτρεψε να μείνουν σπίτι.

Δήλωσε εξάλλου «πεπεισμένη» ότι «η κατάσταση αυτόν τον χειμώνα, η κατάσταση τα Χριστούγεννα, θα κριθεί τις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται», από το «πώς θα συμπεριφερθούμε», όπως προειδοποίησε.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της πανδημίας την άνοιξη, καταρρίπτει τις τελευταίες ημέρες αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν διαγνώστηκε χθες Τετάρτη ότι έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος, δεν παρουσιάζει συμπτώματα ως εδώ.

Αν σου άρεσε κάνε