Επίσκεψη Λαφρόφ στην Αθήνα τη Δευτέρα - Θα δει Δένδια και Μητσοτάκη

Επίσκεψη Λαφρόφ στην Αθήνα τη Δευτέρα - Θα δει Δένδια και Μητσοτάκη

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 22/10/20, 19:06

Την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ρωσική κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως ο κ. Λαβρόφ θα βρεθεί στη χώρα μας στις 26 Οκτωβρίου, σε μια «επίσκεψη εργασίας», κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρότι, η επίσκεψη χαρακτηρίζεται από την κ. Ζαχάροβα ως «επίσκεψη εργασίας», στο τραπέζι θα μπουν «διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο»,

Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ζαχάροβα, κατά την διάρκεια των επαφών με την ελληνική ηγεσία, «προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικό-ανθρωπιστικών σχέσεων». «Επίσης προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων συνέχισε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για την διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα το 2021.

Αν σου άρεσε κάνε