Ισπανία: Για πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα έκανε λόγο σε διάγγελμα ο Π. Σάντσεθ

Ισπανία: Για πάνω από 3 εκατομμύρια κρούσματα έκανε λόγο σε διάγγελμα ο Π. Σάντσεθ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:12 Δημιουργία 23/10/20, 16:48

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ σε τηλεοπτικό διάγγελμα κατά τη διάρκεια του οποίου δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Το διάγγελμα ως κύριο στόχο είχε να προετοιμάσει τους Ισπανούς για νέους περιορισμούς, όταν οι περιφέρειες, που έχουν την αρμοδιότητα στον τομέα της δημόσιας υγείας, καταλήξουν σε συμφωνία με την κεντρική κυβέρνηση.

Ο Σάντσεθ προσέθεσε πως «ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που μολύνθηκαν υπερβαίνει ήδη τα τρία εκατομμύρια των συμπατριωτών μας» ενώ η χώρα υπερέβη επίσημα αυτή την εβδομάδα το όριο του ενός εκατομμυρίου νέων μολύνσεων.

«Εντοπίζουμε τώρα την πλειονότητα των περιστατικών, περίπου το 70%, έναντι του 10%, στο πρώτο κύμα», υπογράμμισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Προ του διαγγέλματος, πολλές από τις 17 περιφέρειες είχαν ήδη ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ είχαν καλέσει και την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν απαγόρευση των συναθροίσεων από τα μεσάνυχτα, έως τις 06:00. Μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν τα μεσάνυχτα και δεν θα δέχονται πελάτες μετά τις 23:00.

Η κεντρική κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι αντίθετη σε μια απαγόρευση της κυκλοφορίας, ωστόσο ζητά τη συμφωνία όλων των περιφερειών, την οποία δεν ακόμα δεν έχει.

«Η κατάσταση δεν συγκρίνεται με εκείνην της 14ης Μαρτίου όταν είχαμε αναγκαστεί να κηρύξουμε λοκντάουν. Πρέπει να αποφευχθεί ένα νέο λοκντάουν λόγω των συνεπειών του στην κοινωνική μας ζωή και της οικονομικής του επίπτωσης», υπογράμμισε ο Σάντσεθ, ζητώντας από τους Ισπανούς να δείξουν αποφασιστικότητα, πειθαρχία και ενότητα, προκειμένου να αναστραφεί η καμπύλη των μολύνσεων.

Αν σου άρεσε κάνε