Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους σε γενικευμένο μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους σε γενικευμένο μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:19 Δημιουργία 26/10/20, 14:13

Σε κλιμάκωση της κόντρας του με τη Γαλλία προχώρησε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τους Τούρκους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

«Όπως ακριβώς οι Γάλλο μποϊκοτάρουν τα δικά μας προϊόντα, καλώ τους Τούρκους πολίτες να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα από τη Γαλλία» ανέφερε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του.

Συνεχίζοντας τις επιθέσεις του κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε για το ότι η Τουρκία θα απαντήσει με μέτρα στις απειλές του Μακρόν.

Ακόμα, ζήτησε την «αρωγή» των Ευρωπαίων ηγετών ώστε «να μπει τέλος στην ατζέντα του Μακρόν» και χαρακτήρισε όσους υποστηρίζουν τον Γάλλο πρόεδρο ως «φασίστες».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η ΕΕ, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «δεν μπορεί να αγνοήσει την ισλαμοφοβία. Οι μουσουλμάνοι δεν μπορούν να παραμείνουν σιωπηλοί και να μην ανταποκρίνονται στα δεινά που βιώνουν. Θέλω να επαναλάβω την έκκληση που έκανα την προηγούμενη μέρα. Ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία είναι μια ψύχωση που καταστρέφει τις ψυχικές και συνειδητές ικανότητες των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το καθήκον, τη θέση και τη θέση τους».

Αν σου άρεσε κάνε