Μαδούρο: «Φτιάξαμε φάρμακο χωρίς παρενέργειες που εξουδετερώνει τον ιό»

Μαδούρο: «Φτιάξαμε φάρμακο χωρίς παρενέργειες που εξουδετερώνει τον ιό»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:52 Δημιουργία 26/10/20, 17:38

Την ανακάλυψη ενός νέου αντιικού και εντελώς ασφαλούς φαρμάκου για την καταπολέμηση του Covid-19, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

«Θέλω να πω ότι η Βενεζουέλα έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιικό φάρμακο που εξουδετερώνει 100% τον κορονοϊό», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ισχυρίστηκε χθες, το συγκεκριμένο φάρμακο σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βενεζουέλας (IVIC), το οποίο εργάζεται για τη θεραπεία του ιού τους τελευταίους έξι μήνες και πρόκειται να παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Το φάρμακο έχει ως βάση ένα μόριο που ονομάζεται TR-10, το οποίο απομονώθηκε και, όταν βρέθηκε ενάντια στον ιό, απέδειξε την απόλυτη αποτελεσματικότητά του, ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Μιλώντας για την πιθανή ανακάλυψη της χώρας του που θα συμβάλλει στη θεραπεία της COVID-19, ο κ. Μαδούρο τόνισε ότι η Βενεζουέλα προσβλέπει «να προσφέρει αυτή τη θεραπεία στον κόσμο», συγχαίροντας το Ινστιτούτο Επιστημονικής Έρευνας της Βενεζουέλας (ΙΕΕΒ) για «αυτή τη μεγάλη συμβολή στην ανθρωπότητα».

Αν σου άρεσε κάνε