Ερντογάν: «Σιχαμερά» τα σκίτσα του Charlie Hebdo

Ερντογάν: «Σιχαμερά» τα σκίτσα του Charlie Hebdo

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:56 Δημιουργία 28/10/20, 12:53

«Σιχαμερά» χαρακτήρισε τα σκίτσα του Charlie Hebdo ο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο μίας οργισμένης αντίδρασης στην αποστομωτική «απάντηση» του Εμμανουέλ Μακρόν μέσω του γαλλικού Τύπου στα απαράδεκτα σχόλια εναντίον του.

«Στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

«Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του Προφήτη»,συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «μια περίοδο στην οποία η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, τους Μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον Προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Τετάρτη Τούρκοι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού μετά το πρωτοσέλιδό του.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση της διεύθυνσης επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στην οποια αναφερόταν ότι Τουρκία θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα κατά του Charlie Hebdo.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε