Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η «αμαρτωλή Ευρώπη» και οι όρκοι στους προγόνους

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Η «αμαρτωλή Ευρώπη» και οι όρκοι στους προγόνους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:17 Δημιουργία 29/10/20, 18:59

Σε ακόμα μια επίθεση κατά της Ευρώπης προέβη σήμερα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εγκαίνια έκθεσης με θέμα την 97η επέτειο του Εθνικού Αγώνα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τ. Ερντογάν, έκανε λόγο για μια «ύπουλη Ευρώπη» οποία έχει ως στόχο να «εισβάλει» ξανά στην Τουρκία, ενώ μνημονεύοντας την οθωμανική αυτοκρατορία, ορκίστηκε ενώπιον του λαού του ότι δεν προδώσει ποτέ τους προγόνους του και την τουρκική σημαία.

Πιο συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων ανέφερε:

Πρέπει να διδάξουμε πολύ καλά τον αγώνα που έχουμε δώσει σε αυτή την περιοχή και που ξεκινάει από τη νίκη του Μαντζικέρτ, φτάνει μέχρι τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας και συνεχίζεται έως σήμερα. Η μεγαλύτερή μας δύναμη είναι η ιστορική κληρονομιά. Χωρίς να θυμόμαστε αυτή την κληρονομιά, ούτε η 15η Ιουλίου μπορεί να γίνει κατανοητή, ούτε η αξία της Δημοκρατία μας.

Η ύπουλη πολιτική εισβολής της Ευρώπης εδώ και αιώνες στα τουρκικά εδάφη εκδηλώνονταν πάντα με τον πλέον αδίστακτο τρόπο. Η Ευρώπη τελικά βρήκε την αφορμή για να στείλει τον στρατό της και να εισβάλει. Είναι τόσο άσχημες και άθλιες οι αμαρτίες εκείνων που λένε τους Τούρκους τύραννους και αμαρτωλούς και που στήνουν δικαστήρια, που ούτε οι απέραντες θάλασσες δεν θα μπορέσουν να ξεπλύνουν τους λεκέδες τους.
Απέναντι στην αμαρτωλή Ευρώπη η μόνη φωνή που υψώνεται σήμερα είναι η φωνή του μουσουλμανικού κόσμου!

Με την ίδρυση της Δημοκρατίας μας ρίξαμε τη σπίθα της ανεξαρτησίας στις καρδιές πολλών καταπιεσμένων. Άλλωστε αυτός είναι ο φόβος των ιμπεριαλιστών. Η σπίθα της ελευθερίας που απλώθηκε από τα Βαλκάνια μέχρι τη νότια Ασία βγήκε από την Ανατολή. Δίνουμε ελπίδα σε πολλούς κατατρεγμένους και καταπιεσμένους, που βλέπουν θετικά τον αγώνα που διεξάγουμε.

Εκ μέρους αυτού το έθνους μου υποκλίνομαι μπροστά στα πνεύματα των μεγάλων προγόνων μας και ορκίζομαι: Το σημερινό έθνος, τα χέρια του οποίου είναι κομμένα, έχει την ίδια ψυχή όπως και στο παρελθόν. Ορκίζομαι ότι δεν θα προδώσουμε την αξιοπρέπεια των προγόνων μας.

Ορκιστείτε κάτω από τους μιναρέδες που κλαίνε την ιστορία των επτακόσιων χρόνων: Δεν θα προδώσουμε τη σημαία μας και την αξιοπρέπεια των προγόνων μας! Η υπόθεσή μας δεν εξαντλείται στα δικαιώματα και την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Οι Τούρκοι και η Τουρκία δεν θα προδώσουν τους προγόνους τους, τις σημαίες τους και τα αιώνια και ιερά δικαιώματά τους. Θα οδηγήσουμε τη χώρα μας στο 2023, στο 2053 στο 2071 με το ίδιο πνεύμα και ενθουσιασμό.

Δεν υπάρχει άλλο έθνος με τόσο μεγάλη κρατική παράδοση και τέτοιο αρχαίο παρελθόν όπως το δικό μας. Δοκίμασαν κάθε είδους τρόπους για να καταστρέψουν τις πεποιθήσεις μας, τις αξίες και τον πολιτισμό μας και να μας κάνουν εχθρούς τον προγόνων μας. Δόξα τω Θεώ, αυτές οι προσπάθειες δεν πέτυχαν.

Αν σου άρεσε κάνε