Πρώην πρωθυπουργός Μαλαισίας: «Οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν εκατομμύρια Γάλλους»

Πρώην πρωθυπουργός Μαλαισίας: «Οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν εκατομμύρια Γάλλους»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:51 Δημιουργία 30/10/20, 17:35

Σε «περίεργες» και προκλητικές δηλώσεις προέβη ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχάτιρ Μοχάμαντ, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις μουσουλμάνων, στη Γαλλία.

Ο Μοχάμαντ, ο οποίος έχασε την εξουσία σε μια χώρα μουσουλμάνων, αναφερόμενος στις γελοιογραφίες του Προφήτη Μωάμεθ, ισχυρίστηκε ότι η ελευθερία της έκφρασης δεν περιλαμβάνει την «προσβολή άλλων ανθρώπων».

Ο 95χρονος πια πολιτικός, δήλωσε πως δεν επικροτεί τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή, ωστόσο ανέφερε πως «Ανεξάρτητα από τη θρησκεία που επικαλείται κάποιος, οι θυμωμένοι άνθρωποι σκοτώνουν. Οι Γάλλοι κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους [σκότωσαν] εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλοί ήταν Μουσουλμάνοι. Οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να είναι θυμωμένοι και να σκοτώνουν εκατομμύρια Γάλλους για τις σφαγές του παρελθόντος».

Ο Μ. Μοχάμαντ, μιλώντας για την αρχή «οφθαλμός αντί οφθαλμού» σχολίασε: «Οι Μουσουλμάνοι δεν το κάνουν. Οι Γάλλοι δεν πρέπει. Αντίθετα, οι Γάλλοι πρέπει να διδάσκουν στους ανθρώπους τους να σέβονται τα συναισθήματα των άλλων».

Τέλος, ο Μαλαισιανός πρώην πρωθυπουργός αποκάλεσε το Γάλλο πρόεδρο Εμ Μακρόν «πολύ πρωτόγονο» και υπογράμμισε πως «δεν δείχνει ότι είναι πολιτισμένος».

Αν σου άρεσε κάνε