Ολικό lockdown έως την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον

Ολικό lockdown έως την 1η Δεκεμβρίου ανακοινώνει ο Μπόρις Τζόνσον

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:59 Δημιουργία 31/10/20, 09:53

Το σενάριο ενός εθνικού lockdown κερδίζει πόντους στη Βρετανία, με τον Μπόρις Τζόνσον να αναμένεται να προχωρήσει στις σχετικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας The Times αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Times επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Αν σου άρεσε κάνε