Έξι συλλήψεις για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

Έξι συλλήψεις για την επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:40 Δημιουργία 01/11/20, 16:33

Στη σύλληψη ακόμη δύο υπόπτων -συνολικά έξι- προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, μετά την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι, η οποία σημειώθηκε την Πέμπτη στη Νίκαια της Γαλλίας.

Η κράτηση των δύο ανδρών ανακοινώθηκε το πρωί της Κυριακής, με τις αρχές να διερευνούν την εμπλοκή τους στο τραγικό περιστατικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βασικός ύποπτος, ένας 21χρονος Τυνήσιος, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς λίγο μετά την επίθεση δέχθηκε αστυνομικά πυρά.

Το συμβάν έλαβε χώρα έξω από εκκλησία της γαλλικής πόλης, με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό μίας γυναίκας και τον θάνατο ακόμη δύο ατόμων.

Από την πρώτη στιγμή, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε το περιστατικό ως ισλαμιστική τρομοκρατία, ενώ υποστήριξε ότι η χώρα βρίσκεται υπό επίθεση.

Άλλωστε, το μεσημέρι της Πεμπτης, η γαλλική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν άνδρα, ο οποίος απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι και φωναζε "Αλλάχου Άκμπαρ" στην πόλη Αβινιόν.

Στις 16 Οκτωβρίου είχε προηγηθεί η δολοφονία του καθηγητή, Σαμιέλ Πατί, από έναν 18χρονο τζιχαντιστή τσετσενικής καταγωγής. Το θύμα είχε κάνει το "λάθος" να παρουσιάσει σκίτσα του Μωάμεθ κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία έκφρασης.

Χθες, παράλληλα, ένας ιερέας Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λυών δέχθηκε πυρά από έναν άγνωστο άνδρα, ο οποίος έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση.

Αν σου άρεσε κάνε