Ευρωπαϊκά ΜΜΕ για αμερικανικές εκλογές: «Οι ΗΠΑ κρατούν την ανάσα τους» εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκά ΜΜΕ για αμερικανικές εκλογές: «Οι ΗΠΑ κρατούν την ανάσα τους» εν αναμονή των αποτελεσμάτων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:56 Δημιουργία 04/11/20, 13:34

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ το «θρίλερ» των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, με τον Μπάιντεν να έχει μέχρι στιγμής 238 εκλέκτορες έναντι 213 του Τραμπ και όλα να κρίνονται από τις πολιτείες - κλειδιά.

Γαλλία

Για «πολύ στενή μονομαχία» κάνει λόγο η Le Monde, με τις Libération και Les Échos να συστήνουν την αποφυγή πρόωρων συμπερασμάτων.
«Μετά τον ανεμοστρόβιλο Τραμπ, ο κόσμος κρατά την αναπνοή του» γράφει η Figaro ενώ η Le Parisien, προβλέπει πως «η αγωνία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή». Σε πιο απαισιόδοξους τόνους, το ραδιόφωνο της France Inter αναφέρει: «Δεν υπήρχε κύμα δημοκρατίας όπως περίμεναν κάποιοι σχολιαστές» προσθέτοντας πως «αυτό είναι το χειρότερο σενάριο διότι κάθε πλευρά διεκδικεί την νίκη».

Ιταλία

«Όλα κρέμονται στο νήμα» γράφει σε τίτλο της η ιταλική Corriere della Sera, με την Repubblica να προσθέτει πως το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να πάρει μέρες για να ανακοινωθεί. «Οι ΗΠΑ κρατούν την ανάσα καθώς η ψηφοφορία αφήνει την χώρα χωρίς ηγέτη» γράφει η La Stampa.

Μεγάλη Βρετανία

«Οι εκλογές πάνε στο νήμα, καθώς ο Τραμπ λανθασμένα, κάνει λόγο για απάτη» σημειώνει το BBC, ενώ το Sky News κάνει λόγο για αποτέλεσμα στην «κόψη του ξυραφιού». Η Daily Mail έχει ως κεντρικό θέμα την «απάτη» που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ προσθέτοντας πως ακόμη καταμετρούνται ψήφοι σε πολιτείες – κλειδιά, όπως και η Guardian.

Γερμανία

Η γερμανική Bild τονίζει: «Όλο και περισσότεροι παρατηρητές που είχαν προηγουμένως δει μια σαφή νίκη του Μπάιντεν, αναρωτιούνται: Μπορεί ο Τραμπ να τα καταφέρει;»



Αν σου άρεσε κάνε