Αμερικανικές εκλογές 2020: Προβάδισμα Μπάιντεν σε Πενσιλβάνια και Τζόρτζια

Αμερικανικές εκλογές 2020: Προβάδισμα Μπάιντεν σε Πενσιλβάνια και Τζόρτζια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:04 Δημιουργία 06/11/20, 16:02

Ακόμα πιο κοντά στην εκλογή του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται ο Τζο Μπάιντεν, με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών να βρίσκεται μπροστά από τον Ντόναλτ Τραμπ στις 4 κρίσιμες πολιτείες όπου συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές της χώρας.

Πλησιάζοντας κοντά στο 100% της καταμέτρησης των ψήφων, ο Μπάιντεν προηγείται με μικρή διαφορά έναντι του Τραμπ, όπως μετέδωσε το NBC.

Ειδικότερα, στην Τζόρτζια με 99% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 1.097 ψήφους.

Στην Πενσιλβάνια, με 95% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 1.097 ψήφους.

Στη Νεβάδα, με 89% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.438 ψήφους.

Στην Αριζόνα, με 90% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 47.052 ψήφους.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα οδεύει σταδιακά προς την εξασφάλιση των 270 ψήφων που χρειάζονται για να κερδίσει την εκλογή στις τέσσερις αμφίρροπες πολιτείες. Αλλώστε έχει ήδη 264 έναντι 213 του Τραμπ.

Ο 77χρονος Μπάιντεν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος αν κερδίσει την Πενσιλβάνια ή αν κερδίσει δύο από τις πολιτείες Τζόρτζια, Νεβάδα και Αριζόνα. Ο δρόμος του Τραμπ μοιάζει πιο στενός, καθώς χρειάζεται να κερδίσει την Πενσιλβάνια και την Τζόρτζια και επίσης να πάρει από τον Μπάιντεν είτε τη Νεβάδα είτε την Αριζόνα.

Οι αριθμοί αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται υπέρ του Μπάιντεν, καθώς πολλές από τις ψήφους που μένει να καταμετρηθούν προέρχονται από περιοχές που ψηφίζουν τους Δημοκρατικούς, περιλαμβανομένων των πόλεων Φιλαδέλφεια και Ατλάντα.

Αν σου άρεσε κάνε