Αμερικανικές εκλογές 2020: Πρόεδρος ο Μπαίντεν, προβλέπει το Decision Desk

Αμερικανικές εκλογές 2020: Πρόεδρος ο Μπαίντεν, προβλέπει το Decision Desk

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:55 Δημιουργία 06/11/20, 16:20

Τον Τζο Μπάιντεν ως νικητή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και επομένως 46ο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η έγκυρη πλατφόρμας καταμέτρησης εκλογικών αποτελεσμάτων Decision Desk.

Η εν λόγω πηγή προβλέπει πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα κερδίσει την πολιτεία της Πενσιλβάνια, λαμβάνοντας 20 εκλέκτορες και εξασφαλίζοντας τον αριθμό των 270 εκλεκτόρων που χρειάζεται να είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου για τα επόμενα 4 χρόνια.

Όπως μετέδωσε το -πάντα φιλικά προκείμενο στον Ντόναλτ Τραμπ- Fox News, ο νυν πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία αναμένεται εντός ολίγου να αναγνωρίσει την ήττα του.

Πάντως, δημόσια το επιτελείο του Τραμπ δεν αναγνωρίζει την ήττα στις εκλογές.

Ένας από τους συνεργάτες του Ρεπουμπλικανού, ο Ματ Μόργκαν, ανέφερε πως «αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις πολιτείες»

Σημειώνεται πως λίγο πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης σε 4 κρίσιμες πολιτείες (πέρα από την Πεσνιλβάνια, οι Αριζόνα, Νεβάδα και Τζόρτζια), ο Τραμπ προηγείται με μερικές χιλιάδες ψήφους του Τραμπ, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Επανακαταμέτρηση στην Τζόρτζια

Δεδομένης της πολύ μικρής διαφοράς των ψήφων μεταξύ Τραμπ και Μπαίντν στην πολιτεία της Τζόρτζια, οι αρχές θα προχωρήσουν σε επανακαταμέτρηση, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος για την οργάνωση των εκλογών.

Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research, οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν τον ίδιο ακριβώς ποσοστό, 49,4%. Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν προηγείται με 1.579 ψήφους και απομένουν ακόμη να ενσωματωθούν στο αποτέλεσμα 4.169 ψήφοι.

Στην Πενσιλβάνια, με 95% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 1.097 ψήφους.

Στη Νεβάδα, με 89% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 11.438 ψήφους.

Στην Αριζόνα, με 90% ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 47.052 ψήφους.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 ή 264 από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος, ανάλογα με το αν υπολογίζονται οι 11 εκλέκτορες ης Αριζόνα. Ο Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα βρίσκεται στους 214 εκλέκτορες.

Οι 11 εκλέκτορες της Αριζόνα καταλογίσθηκαν στον Τζο Μπάιντεν την εκλογική νύκτα από το πρακτορείο AP και το Fox News με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα και με την βοήθεια στατιστικών μοντέλων, μέθοδος ασφαλής που χρησιμοποιείται πάντα στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Σε μία ένδειξη ότι ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται όλο και πιο κοντά στην νίκη, η Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των Αμερικανών προέδρων και των υψηλών προσωπικοτήτων, θα ενισχύει από σήμερα τους πράκτορες της γύρω από τον Τζο Μπάιντεν που βρίσκεται στο Ντέλαγουέρ, σύμφωνα με την Washington Post.

Αν σου άρεσε κάνε