Μήνυμα ενότητας στη «διαδρομή» για τον Λευκό Οίκο

Μήνυμα ενότητας στη «διαδρομή» για τον Λευκό Οίκο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:34 Δημιουργία 07/11/20, 09:29

Μήνυμα ενότητας εν μέσω ενός ιδιαίτερα τεταμένου κλίματος έστειλε ο Τζο Μπάιντεν, που είναι έτοιμος, όπως όλα δείχνουν, να περάσει το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

«Δεν έχουμε δήλωση νίκης, αλλά τα νούμερα δείχνουν ξεκάθαρα το ότι θα είμαστε νικητές στο τέλος», δήλωσε ο ίδιος στην έναρξη του διαγγέλματός του.

Τόνισε ότι θα δουλέψει «το ίδιο σκληρά για όσους δεν με ψήφισαν, όσο και γι' αυτούς που με ψήφισαν», κάνοντας παράλληλα μια έκκληση για «ψυχραιμία».

«Μπορεί να είμαστε αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε Αμερικανοί. Ας αφήσουμε στην άκρη την διχόνοια και τον θυμό. Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε την οργή και να συσπειρωθούμε», επεσήμανε, δίνοντας έμφαση στην πανδημία, αναλύοντας τα στοιχεία των θανάτων και των κρουσμάτων, καθώς οι ΗΠΑ καταγράφουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Σημείωσε ότι εφόσον επιβεβαιωθούν τα νούμερα, το πρώτο πράγμα στο οποίο θα εστιάσει, θα είναι να ανταπεξέλθει η χώρα στην κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Χθες, μαζί με την Κ. Χάρις, είχαμε συναντήσεις με ειδικούς για θέματα υγείας και για την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε. Τα κρούσματα ξεφεύγουν και μπορεί να φτάσουμε τα 200.000 την ημέρα», ανέφερε αρχικά ο Μπάιντεν.

«Δεν μπορούμε να σώσουμε τις ζωές που έχουν χαθεί, όμως μπορούμε να σώσουμε πολλές ζωές στους επόμενους μήνες», σχολίασε.

Ο Μπάιντεν στην διάρκεια του διαγγέλματός του, ανέφερε πως η παράταξη οδεύει ολοταχώς για να κερδίσει 300 εκλέκτορες, μετά τις ανατροπές που έχει κάνει στις Πολιτείες-κλειδιά.

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το πόσο καλά τα πήγαμε σε όλη τη χώρα. Ξέρω ότι η διαδικασία μπορεί να είναι αργή. Και να είναι ενοχλητικό να το παρακολουθείς, αλλά να είμαστε υπομονετικοί. Αυτοί οι αριθμοί εκπροσωπούν ψηφοφόρους και η φωνή τους πρέπει να ακουστεί. Μπορεί να μην έχουμε καθαρό αποτέλεσμα ως τώρα, αλλά οι αριθμοί μας λένε ότι θα κερδίσουμε αυτή την κούρσα. Είμαστε σε δρόμο για 300 εκλέκτορες. Πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που έχει κερδίσει ποτέ υποψήφιος πρόεδρος στην χώρα. Και η διαφορά συνεχίζει να μεγαλώνει. Είμαστε 4 εκατομμύρια ψήφους μπροστά», είπε και έκανε αναφορά σε μερικά από τα «ρεκόρ» που σημείωσε.

«Τα τελευταία 24ωρα γυρίσαμε το αποτέλεσμα στην Πενσυλβάνια και την Τζόρτζια, ενώ κρατάμε το προβάδισμα στην Νεβάδα. Εχουμε 74 εκατομμύρια ψήφους. Κανείς δεν έχει πάρει τόσους ψήφους στην ιστορία της χώρας. Θα γίνω ο πρώτος υποψήφιος Δημοκρατικός που θα κερδίσει την Αριζόνα και την Τζόρτζια μετά από 20 και πλέον χρόνια. Τα νούμερα εκπροσωπούν ψήφους ανθρώπων από όλες τις θρησκείες και καταγωγές. 74 εκατομμύρια πολίτες φώναξαν δυνατά για αλλαγές στο κλίμα, την οικονομία, την ισότητα», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε