Το Πεκίνο «βλέπει» εξομάλυνση των σινοαμερικανικών σχέσεων με τη νίκη Μπάιντεν

Το Πεκίνο «βλέπει» εξομάλυνση των σινοαμερικανικών σχέσεων με τη νίκη Μπάιντεν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:26 Δημιουργία 09/11/20, 13:14

Αισιοδοξία επικρατεί σήμερα μεταξύ των κρατικών Κινεζικών ΜΜΕ, μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, για την πιθανότητα αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι σχέσεις είναι δυνατό να αποκατασταθούν σε μια κατάσταση μεγαλύτερης προβλεψιμότητας και αυτό μπορεί να αρχίσει από το εμπόριο.

Παρά την παραδοχή πως οι ΗΠΑ είναι απίθανο να αποκλιμακώσουν την πίεση που ασκούν στην Κίνα για ζητήματα όπως η Αυτόνομη Περιοχή της Κίνας Σιντζιάνγκ αλλά και το Χονγκ Κονγκ, η κρατική εφημερίδα «Global Times» ανέφερε ότι το Πεκίνο πρέπει να εργαστεί για να επικοινωνήσει με την ομάδα Μπάιντεν, όσο πιο λεπτομερειακά μπορεί.

«Η κυβέρνηση Τραμπ προκάλεσε εσκεμμένα εντάσεις στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ειδικότερα μετά την υιοθέτηση μιας στρατηγικής για την άσκηση πιέσεων στην Κίνα, η οποία οδήγησε σε «φούσκες» στην αμερικανική πολιτική απέναντι στην Κίνα», τονίζει η εφημερίδα.

«Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό να σπάσουμε αυτές τις φούσκες. Είναι προς το κοινό συμφέρον των λαών των δύο χωρών και της διεθνούς κοινότητας να γίνουν οι σινοαμερικανικές σχέσεις περισσότερο χαλαρές και ελέγξιμες», συμπληρώνει.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε