Ξανά προκλητικός ο Ερτογάν - «Η Τουρκία σε κάθε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ξανά προκλητικός ο Ερτογάν - «Η Τουρκία σε κάθε εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο»

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 09/11/20, 17:37

Εκ νέου προκλητικός κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για τις έρευνες υδρογονανθράκων που συνεχίζει η Τουρκία στην περιοχή.

Μιλώντας στο Συνέδριο των Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Ερντογάν προειδοποίησε για μία ακόμη φορά πως η Τουρκία, δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των ενεργειακών πόρων της Ανατολικής Μεσογείου, εμφανιζόμενος ωστόσο υπέρ του διαλόγου με την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής.

«Η χώρα μας, η οποία κουβαλά στους ώμους της το βάρος κάθε εξέλιξης στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποδέχεται επ’ ουδενί να την αγνοούν στο θέμα των φυσικών πηγών ενέργειας. Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης Νότιας Κύπρου, διατηρήσαμε τη υπομονή και τη ψυχραιμία μας στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας σε αυτό το θέμα κινείται με την αυτοπεποίθηση που της προσέδωσε το γεγονός ότι έχει δίκιο. Δεν σηκωνόμαστε ποτέ από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε ότι το συντομότερο η ΕΕ θα απελευθερωθεί από την έλλειψη στρατηγικής που την έχει απομακρύνει από την Τουρκία. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η γλώσσα των απειλών και των εκβιασμών δεν ωφελεί.

Η πρότασή μας για συνέδριο των παράκτιων χωρών της ανατολικής Μεσογείου, στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι Τ/Κ δείχνει την επιθυμία μας για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου», δήλωσε ο Ερντογάν, εκφράζοντας και την ελπίδα πως οι έρευνες που ήδη διεξάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο από το Oruc Reis, θα έχουν σύντομα καλά νέα.

Αν σου άρεσε κάνε