ΗΠΑ: Το Δεκέμβριο σκοπεύουν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Pfizer

ΗΠΑ: Το Δεκέμβριο σκοπεύουν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Pfizer

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:55 Δημιουργία 10/11/20, 18:39

Έτοιμη για να ξεκινήσει τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμό ακόμη και το Δεκέμβριο δηλώνει η αμερικανική κυβέρνηση, εφόσον η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer υποβάλει το προσωρινό εμβόλιό της κατά της Covid-19 στους ρυθμιστικούς φορείς υγείας σύντομα.

Όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, το εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech, είναι 90% αποτελεσματικό εναντίον της Covid-19, ενώ αναμένεται να δημοσιεύσει τα απαραίτητα ασφαλή δεδομένα την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υποβάλει αίτημα για την έκδοση άδειας με στόχο την επείγουσα χρήση του, προς την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός υγείας Άλεξ Αζαρ στα τηλεοπτικό δίκτυα, είπε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να παραλαμβάνει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer, ξεκινώντας από αυτόν το μήνα. Οι ΗΠΑ έχουν συμβόλαιο ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer.

Οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την ενδελεχή μελέτη των δεδομένων αποτελεσματικότητας του εμβολίου, αλλά βάσει των συστάσεων προς την κυβέρνηση, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει πιθανόν από τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας και σε άλλα κέντρα παροχής φροντίδας, το υγειονομικό προσωπικό και τα μέλη των υπηρεσιών διαχείρισης εκτάκτων περιστατικών.

«Έως τα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου, αναμένουμε ότι θα έχουν αρκετά εμβόλια για κάθε Αμερικανό, που θα ήθελε να εμβολιαστεί», τόνισε ο Αζάρ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Αν σου άρεσε κάνε