Θετικοί στα αυστηρότερα μέτρα κατά του Covid-19 οι Σουηδοί

Θετικοί στα αυστηρότερα μέτρα κατά του Covid-19 οι Σουηδοί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:50 Δημιουργία 17/11/20, 19:36

Τα κρούσματα της νόσου Covid-19 στη Σουηδία συνεχίζουν να αυξάνονται σήμερα, την ώρα που πολλοί πολίτες χαιρετίζουν τα αυστηρότερα μέτρα που έχουν ποτέ επιβληθεί, από χθες, στη χώρα, σε μια προσπάθεια ανακοπής της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα 15.084 νέες μολύνσεις κορωνοϊού, που αφορούν τις τελευταίες 4 ημέρες. Πρόκειται για μια μικρή μείωση κρουσμάτων σε σύγκριση με τα 15.779 κρούσματα που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο, την περασμένη εβδομάδα.

«Παραμένουμε σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας Άντερς Τέγκνελ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η Σουηδία κατέγραψε επίσης 61 θανάτους από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 6.225.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν είπε ότι οι Σουηδοί δεν τηρούν τις συστάσεις κατά του νέου κορονοϊού όπως στην άνοιξη, ενώ ανακοίνωσε πως όλες οι δημόσιες συναθροίσεις θα περιοριστούν σε 8 ανθρώπους, πολύ κάτω του προηγούμενου ανώτατου ορίου των 300 ατόμων.

Την απόφαση χαιρέτισαν πολίτες στους δρόμους της Στοκχόλμης.

«Νομίζω ότι όσο αυστηρότερους περιορισμούς σου επιβάλλουν και όσες περισσότερες απαγορεύσεις έχεις τόσο το καλύτερο», δήλωσε η κάτοικος της Στοκχόλμης Αν Μπριτ Νίλσον.«Και πάνω απ’ όλα, και το επικροτώ αυτό σθεναρά, κλείστε τα εστιατόρια», συμπλήρωσε.

Εντούτοις, τα εστιατόρια, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις έχουν παραμείνει στο μεγαλύτερο μέρος τους ανοικτά.

«Δεν πιστεύουμε στο καθολικό lockdown», τόνισε ο Λεβέν χθες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε