Η ΕΕ υπέγραψε το συμβόλαιο για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech

Η ΕΕ υπέγραψε το συμβόλαιο για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 20/11/20, 21:54

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε στην υπογραφή του συμβολαίου με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για το εμβόλιό τους κατά του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Αυτή η 5η συμφωνία και άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παρέχουμε σε όλους τους πολίτες μια ασφαλή και αποτελεσματική διέξοδο από την πανδημία» πρόσθεσε η κα Κυριακίδου σε ανάρτησή της στο Twitter.

H πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έγραψε: «Έχουμε υπογράψει το 5ο συμβόλαιό μας με έναν παραγωγό εμβολίων, για να εξασφαλίσουμε ένα από τα πιο πολλά υποσχόμενα μελλοντικά εμβόλια για τους Ευρωπαίους. Συνολικά, έχουμε εξασφαλίσει 1,2 δισεκατομμύρια δόσεις μελλοντικών εμβολίων μέχρι στιγμής. Περισσότερα θα ακολουθήσουν. Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο μπορεί να μας βοηθήσει να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή.»

Με βάση όσα είχαν γίνει γνωστά, η συμφωνία με τις BioNTech και Pfizer αφορά την προμήθεια 200+100 εκατομμυρίων δόσεων εκ μέρους των κρατών-μελών, εφόσον φυσικά το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές, αποτελεσματικό και εγκριθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέχρι στιγμής η ΕΕ έχει υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες με τις AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV και CureVac, ενώ σε καλό δρόμο είναι οι διερευνητικές επαφές με την Moderna.

Αν σου άρεσε κάνε