Συμφωνία της ΕΕ και με τη Moderna για το εμβόλιο του κορονοϊού - Έως και 160 εκατ. δόσεις

Συμφωνία της ΕΕ και με τη Moderna για το εμβόλιο του κορονοϊού - Έως και 160 εκατ. δόσεις

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:21 Δημιουργία 24/11/20, 13:55

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφθασε σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna για την προμήθεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, δήλωσε στο Reuters την Τρίτη κορυφαίος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Η Moderna αναμένεται να εφοδιάσει την ΕΕ με έως και 160 εκατ. δόσεις του εμβολίου προκειμένου να διατεθούν στα κράτη-μέλη της Ένωσης

Η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε πως αύριο η ΕΕ θα δώσει και τυπικά το πράσινο φως για τη σύμβαση με την Moderna, με την Γερμανίδα αξιωματούχο να τονίζει πως η ΕΕ δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση για το εμβόλιο και τη διάθεση του στους Ευρωπαίους πολίτες.

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι η ΕΕ χτίζει «ένα από τα πιο ολοκληρωμένα χαρτοφυλάκια εμβολίων για τον Covid-19» και προσέθεσε ότι «τα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια μπορούν να μας βοηθήσουν να βάλουμε τέλος στην πανδημία».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό της εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94.5% στην προστασία από την Covid-19, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου των κλινικών δοκιμών.

Τον Αύγουστο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ηγείται των συνομιλιών με τις εταιρείες εξ ονόματος των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανακοίνωσε ότι οι προκαταρκτικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν με στόχο την υπογραφή συμβολαίου για την προμήθεια 80 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, και την πρόβλεψη για την αγορά επιπλέον 80 εκατομμυρίων δόσεων.

Αν σου άρεσε κάνε