Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. τα κρούσματα του κορονοϊού στη Γερμανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:41 Δημιουργία 27/11/20, 08:09

Το φράγμα του 1 εκατ. κρουσμάτων του κορονοϊού Covid-19 ξεπέρασε την Παρασκευή η Γερμανία, ούσα η τέταρτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 7ψήφιο αριθμό μολύνσεων από τη νόσο, μετά από τις Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, για το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 22.806 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 1.006.394.

Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 426 σε σχέση με την Πέμπτη (ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας), με το σύνολο των θυμάτων από τον κορονοϊό στη Γερμανία να φτάνει μέχρι σήμερα τα 15.586.

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού τουλάχιστον ως τις αρχές Ιανουαρίου, αν όχι για περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων και της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις, τόνιζε προχθές Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Χρειάζεται ακόμη να καταβάλλουμε προσπάθειες (...), ο αριθμός των καθημερινών μολύνσεων εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο», εξήγησε η καγκελάριος μετά τις συνομιλίες της για επτά και πλέον ώρες με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των 16 ομόσπονδων γερμανικών κρατιδίων.

Αν σου άρεσε κάνε