Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν στην Τουρκία - Ισόβια κάθειρξη σε εκατοντάδες στρατιωτικούς

Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις Ερντογάν στην Τουρκία - Ισόβια κάθειρξη σε εκατοντάδες στρατιωτικούς

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 27/11/20, 10:58

Σε ποινές ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε χθες τουρκικό δικαστήριο 337 πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και άλλους στρατιωτικούς, για τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.

Σχεδόν 500 στρατιωτικοί σε βάση της αεροπορίας έξω από την Αγκυρα είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απόπειρα ανατροπής του Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος περισσότεροι από 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το Anadolu τουλάχιστον 25 χειριστές αεροσκαφών F-16 τιμωρήθηκαν με ποινή «διακεκριμένων ισόβιων δεσμών», που τους στερεί το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης αποφυλάκισης.

Ο πρώην αρχηγός αεροπορίας Ακίν Οζτούρκ και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ακιντσί έξω από την Άγκυρα, καταδικάστηκαν για διοργάνωση του πραξικοπήματος, βομβαρδισμό κυβερνητικών κτιρίων και απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν.

Ο τότε αρχηγός του επιτελείου και σημερινός υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και οι επιτελείς του, κρατήθηκαν για πολλές ώρες αιχμάλωτοι από τους πραξικοπηματίες στο Ακιντσί. Σε 79 φορές «διακεκριμένα ισόβια» καταδικάστηκαν επίσης και τέσσερις πολίτες, οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι οποίοι συμμετείχαν στο πραξικόπημα.

Αν σου άρεσε κάνε