Εμ. Μακρόν: Εκστρατεία εμβολιασμού για το κοινό την άνοιξη

Εμ. Μακρόν: Εκστρατεία εμβολιασμού για το κοινό την άνοιξη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:01 Δημιουργία 01/12/20, 18:52

Εκστρατεία εμβολιασμού για το ευρύ κοινό σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Γαλλία «μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου» κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε ότι στις αρχές του 2021 αναμένεται μια πρώτη στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού, με εμβόλια πρώτης γενιάς, βάσει των δόσεων που θα υπάρχουν στη χώρα, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, το οποίο «θα είναι μεγαλύτερο και εστιασμένο σε ένα ευρύτερο κοινό, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εμβολιασμού του μεγαλύτερου αριθμού» πολιτών, εξήγησε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βέλγο πρωθυπουργό.

Η πρώτη φάση του εμβολιασμού θα γίνει «μόλις καταστεί δυνατό» μετά την πιστοποίηση των ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών, από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Το κορυφαίο συμβουλευτικό σώμα για την υγεία στη Γαλλία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι συνέστησε οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 να γίνουν πρώτα στους ενοίκους και στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας, όταν οι πρώτες δόσεις φθάσουν στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε