Νέα Ορλεάνη: Υπερμετάδοση με 41 κρούσματα σε πάρτι ανταλλαγής συντρόφων

Νέα Ορλεάνη: Υπερμετάδοση με 41 κρούσματα σε πάρτι ανταλλαγής συντρόφων

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:30 Δημιουργία 02/12/20, 19:18

«Naughty in Nawlins» ονόμασε ο διοργανωτής το swinger's party στη Νέα Ορλεάνη, από το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, προέκυψαν 41 κρούσματα κορονοϊού - με ανησυχία για πολλά περισσότερα.

Όπως αποκάλυψε ο διοργανωτής Μπομπ Χαναφορντ, οι περισσότεροι ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ φοβάται πως κάποιοι απλά δεν έχουν ενημερώσει πως είναι θετικοί.

«Είχαμε 5 ανθρώπους που βρέθηκαν θετικοί την Δευτέρα. Την Τρίτη ανεβήκαμε στους 14 και την Τετάρτη στους 29, ενώ τώρα έχουμε 41 από τους 300 που ήταν στο event», έγραψε χαρακτηριστικά στο blog του, συνεχίζοντας: «Οι πιο πολλοί θα πείτε οτι είναι ένα ποστό της τάξεως του 13%, αλλά μάλλον είναι μεγαλύτερο, καθώς δεν έχουμε ιδέα πόσοι έκαναν τεστ μετά το event ή αν κάποιοι δεν μας το είπαν».

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναγνωρίσει το λάθος του, γράφοντας: «Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, δεν θα έκανα το event, ακόμα και αν οι περισσότεροι από αυτούς τους 41 είναι ασυμπτωματικοί. Ξέρω όμως δύο ανθρώπους που πέρασαν πολύ δύσκολα και ο ένας φίλος χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Αν μπορούσα έστω και για ένα λεπτό πως κάποιος μπορεί να πάθει κάτι, δεν θα το έκανα».

«Λάβαμε πολύ αυστηρά μέτρα και επιμείναμε στη θερμομέτρηση, στη διατήρηση αποστάσεων και στα αντισηπτικά. Βάλαμε ειδικά βραχιολάκια σε κάθε έναν που έμπαινε. Όσοι είχαν αντισώματα είχαν δικό τους βραχιόλι. Με άλλο χρώμα ήταν όσοι είχαν κάνει πρόσφατα τεστ και είχε βγει αρνητικό. Μάλιστα, πάνω σε κάθε βραχιολάκι υπήρχε το όνομα αυτού που το φοράει και το πότε εξετάστηκε»
Απαιτήσαμε να φοράνε μάσκες σε όλους τους χώρους, ακόμα και στο ασανσέρ ή και στην ταράτσα που έγινε το πάρτι στην πισίνα
», ανέφερε ο Χαναφορντ.

Πηγή: Gazzetta

Αν σου άρεσε κάνε