Ιταλία: Ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών

Ιταλία: Ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:35 Δημιουργία 03/12/20, 12:25

Νέο νομοθετικό διάταγμα που προβλέπει την αυστηροποίηση των μέτρων μετακίνησης στο εσωτερικό της χώρας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, «πέρασε» η ιταλική κυβέρνηση χθες, ως μια ακόμη προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 21 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους, απαγορεύονται οι μετακινήσεις μεταξύ των 20 περιφερειών της Ιταλίας, εκτός κι αν συντρέχουν λόγοι υγείας ή εργασίας. Μέχρι σήμερα ήταν δυνατή η μετακίνηση από μια περιοχή που έχει καταχωριθεί στις "κίτρινες", δηλαδή στην οποία η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει μέτριο κίνδυνο, σε μια άλλη του ιδίου χρώματος.

Οι μετακινήσεις ανάμεσα στις περιοχές που έχουν καταχωρηθεί στις «πορτοκαλί», όπου η επιδημιολογική κατάσταση παρουσιάζει επιδείνωση, και ανάμεσα στις «κόκκινες», όπου η κατάσταση είναι σοβαρή, είχαν ήδη απαγορευτεί.

Παράλληλα θα απαγορευτούν στις 25 και στις 26 Δεκεμβρίου, όπως και την 1η Ιανουαρίου, οι μετακινήσεις εκτός του δήμου των πολιτών, παρά μόνον αν υπάρχουν λόγοι υγείας ή εργασίας.

Η Ιταλία, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επλήγη από την πανδημία του νέου κορονοϊού, έχει ήδη καταγράψει περισσότερους από 57.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και η κυβέρνηση φοβάται ένα τρίτο κύμα μετά τις γιορτές αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, καθώς το δεύτερο κύμα φαίνεται ότι έχει ήδη κορυφωθεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υπογράψει εντός της ημέρας ένα πολύ πιο λεπτομερές νομοθετικό διάταγμα, στο οποίο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ανανεωθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 22:00 τοπική ώρα. Με αυτό μπορεί επίσης να εισαχθεί μια επιβολή καραντίνας στους Ιταλούς που επιστρέφουν από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής και να ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν οι πίστες και οι αναβατήρες στα χιονοδρομικά κέντρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε