Covid-19: Στόχος της Αφρικής ο εμβολιασμός του 60% του πληθυσμού στα επόμενα 3 χρόνια

Covid-19: Στόχος της Αφρικής ο εμβολιασμός του 60% του πληθυσμού στα επόμενα 3 χρόνια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:47 Δημιουργία 03/12/20, 13:35

Τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού της κατά του κορονοϊού μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια έχει θέσει ως στόχο η Αφρική, σύμφωνα με το Αφρικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τα κρούσματα στην ήπειρο των 1,3 δισ. ανθρώπων έχουν ήδη αγγίξει τα 2,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σε αντίθεση ωστόσο με Ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αναμένουν να ξεκινήσουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τις επόμενες εβδομάδες, το Αφρικανκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσε πως οι εμβολιασμοί είναι απίθανο να ξεκινήσουν στην Αφρική πριν τα μέσα του επόμενου έτους.

«Ελπίζουμε πως για να είναι αυτό ουσιαστικό, πρέπει να φτάσουμε το 60% του πληθυσμού μας τα επόμενα δυο με τρία χρόνια» τόνισε ο διευθυντής του οργανισμού, John Nkengasong.

«Αν η καθυστέρηση μας πάει στα τέσσερα με πέντε χρόνια, τότε ο ιός θα είναι ενδημικός στις κοινωνίες μας», συμπλήρωσε.

Κύρια προβλήματα, κατά τον ίδιο, αποτελούν τα logistics που θα πρέπει να ξεπεραστούν στην Αφρική, μεταξύ των οποίων το πώς θα διατηρηθούν κρύα τα εμβόλια. «Έχουμε ένα περιθώριο από τώρα μέχρι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο για να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τα συστήματά μας, που είναι η ψύξη» σημείωσε.

Αν σου άρεσε κάνε