Εμβόλιο Pfizer- BionTech: Τέλη Δεκεμβρίου το «πράσινο φως» από την ΕΕ

Εμβόλιο Pfizer- BionTech: Τέλη Δεκεμβρίου το «πράσινο φως» από την ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:46 Δημιουργία 08/12/20, 16:22

Έγκριση του εμβολίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση το Δεκέμβριο υπολογίζει ο επικεφαλής της BioΝΤech, Ουγκούρ Σαχίν.

Καθώς η Γερμανία δεν έχει ακόμα άδεια χρήσης του εμβολίου, ο Ο. Σαχίν δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί, ωστόσο όπως δήλωσε, «Δεν έχουμε ακόμη άδεια για το εμβόλιο στη Γερμανία. Αλλά μόλις εγκριθεί, θα ήθελα φυσικά να το κάνω».

«Τηρούμε και εμείς τις οδηγίες οι οποίες προβλέπονται για τις ομάδες ατόμων για τις οποίες προορίζεται πρώτα το εμβόλιο, δεν κάνουμε καμία εξαίρεση για τον εαυτό μας. Εάν έχουμε τη δυνατότητα, να εμβολιάσουμε τους εργαζόμενους γιατί κάνουν συστημικά σημαντική δουλειά, τότε φυσικά θα το κάναμε πολύ γρήγορα και πολύ ευχαρίστως», συμπλήρωσε.

Η γερμανική εταιρεία Biontech, ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν το σκεύασμα μπορεί να αποτρέψει εξ αρχής την είσοδο του κορονοϊού στον οργανισμό καθώς όπως διευκρίνισε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη από τα διαθέσιμα δεδομένα εάν εμποδίζεται μόνο η ασθένεια ή εάν εμποδίζεται και η (ίδια η) μόλυνση. Θα συλλέξουμε περαιτέρω δεδομένα για αυτό τους επόμενους δύο έως έξι μήνες».

Σύμφωνα με τον κ. Σαχίν, θα υπάρξει «έγκριση του εμβολίου στην Ευρώπη έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να εγκριθούν εμβόλια και άλλων εταιρειών. Υποθέτω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου και ότι ένας ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων, περίπου το 60-70% του πληθυσμού, θα αποκτήσει ανοσία».

Κλείνοντας, ο Ουγκούρ Σαχίν, σχολίασε τα δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχουν δυσκολίες στην παραγωγή του εμβολίου, λέγοντας: «Ανακοινώσαμε στις αρχές Νοεμβρίου ότι δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο για παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων για φέτος. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό. Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι κλινικές μελέτες ολοκληρώθηκαν αργότερα. Υπήρχαν επίσης προβλήματα ποιότητας με τις πρώτες ύλες. Αυτά έπρεπε να επιλυθούν. Ωστόσο, η παραγωγή συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί».



Αν σου άρεσε κάνε