Καμία υπόσχεση από την Μέρκελ για συμφωνία επί του Brexit

Καμία υπόσχεση από την Μέρκελ για συμφωνία επί του Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:46 Δημιουργία 09/12/20, 10:45

Την ώρα που η προσοχή της Ελλάδας για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στις αποφάσεις των ομολόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη για την στάση των Βρυξελλών προς την Τουρκία, το ενδιαφέρον του συνόλου της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης στρέφεται στα όσα θα αποφασιστούν για το μέλλον των εμπορικών σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η Γερμανία καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε την Τετάρτη πως «υπάρχει η πρόθεση για να έχουμε μια συμφωνία με το ΗΒ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα έχουμε συμφωνία στη Σύνοδο».

«Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό από την πλευρά της Βρετανίας είναι πως η ΕΕ δεν μπορεί να υποχωρήσει στους κανόνες της κοινής αγοράς» συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ.

Σημειώνεται πως σήμερα μεταβαίνει εκτάκτως στις Βρυξέλλες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, για να έχει γεύμα εργασίας με την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου θα τεθεί το θέμα της ισότιμης μεταχείρισης των βρετανικών και των ευρωπαϊκών εταιριών, αλλά και αυτό του τρόπου επιβολής των πτυχών της συμφωνίας.

Αν σου άρεσε κάνε