Μαζικά τεστ σε πόλη της Κίνας, μετά από 2 κρούσματα κορονοϊού

Μαζικά τεστ σε πόλη της Κίνας, μετά από 2 κρούσματα κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 09/12/20, 13:03

Μαζικά τεστ έγιναν σε περίπου 250.000 κατοίκους της πόλης Τσενγκντού της Κίνας, μετά την καταγραφή δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των κατοίκων, της πόλης στη νότια Κίνα με ένα εκατομμύριο πληθυσμό, έχουν δοκιμαστεί μετά τον εντοπισμό του ιού σε ηλικιωμένο ζευγάρι.

Από τις 7 Δεκεμβρίου οι αρχές αγωνίζονται να εντοπίσουν τις επαφές τους και να αναλύσουν δείγματα τροφίμων. Αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι ο ιός βρέθηκε σε τρόφιμα που ήταν αποθηκευμένα στο ψυγείο τους, καθώς και σε ένα ξύλο κοπής στο διαμέρισμά τους.

Την Τρίτη, 255.200 κάτοικοι της πόλης είχαν δοκιμαστεί για τον Covid-19, δήλωσε η δημοτική επιτροπή υγείας. Από αυτόν τον αριθμό, έχουν καταγραφεί έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και ένας ασυμπτωματικός ασθενής. Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί στην περιοχή Pidu, όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα, έκλεισαν, ανέφεραν οι αρχές. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί σε καραντίνα και θα πρέπει να δοκιμαστούν.

Τα δημόσια τηλεοπτικά βίντεο έδειξαν ότι οι άνθρωποι παρατάσσονται σε ένα πάρκο για να κάνουν τεστ από ιατρικό προσωπικό που φορούσε πλήρη προστατευτικά κοστούμια. Η Κίνα έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την επιδημία από την άνοιξη, χάρη σε μαζικά τεστ, περιορισμούς, καραντίνες και παρακολούθηση κινήσεων.

Η ζωή έχει ξαναρχίσει μια σχεδόν φυσιολογική πορεία και τακτικά, ο επίσημος τύπος κατηγορεί, ιδίως, τα κατεψυγμένα τρόφιμα που εισάγονται από το εξωτερικό ως την προέλευση αυτών των νέων τοπικών πηγών μόλυνσης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι άνθρωποι μπορούν να πιάσουν το Covid-19 από τρόφιμα ή συσκευασίες τροφίμων.

Αν σου άρεσε κάνε