Εμβόλιο Moderna: Ξεκινούν οι κλινικές μελέτες σε εφήβους

Εμβόλιο Moderna: Ξεκινούν οι κλινικές μελέτες σε εφήβους

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:45 Δημιουργία 10/12/20, 15:38

Η Moderna ανακοίνωσε την έναρξη χορήγησης των πρώτων δόσεων σε εθελοντές, στο πλαίσιο της φάσης 2/3 της μελέτης για το υποψήφιο εμβόλιο έναντι του κορονοϊού σε εφήβους.

Η εταιρεία που διαθέτει ένα από τα υποψήφια εμβόλια για την Covid-19, αναμένεται να εγγράψει στη διαδικασία 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως κάτω των 18 ετών. Οι πρώτοι έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Η μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με την BARDA και στόχο έχει την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του εμβολίου mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική νεαρότερη ηλικιακά ομάδα.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε την φάση 2/3 για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι, μέχρι την άνοιξη του 2021, να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς», σχολίασε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο που θα προστατεύει τους εφήβους, έτσι ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του», συμπλήρωσε.

Αν σου άρεσε κάνε