Ισπανία: Ανοιχτά από Δευτέρα τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας

Ισπανία: Ανοιχτά από Δευτέρα τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:29 Δημιουργία 11/12/20, 19:16

Ανοιχτά στο κοινό θα είναι από τη Δευτέρα τα χιονοδρομικά κέντρα της Καταλονίας σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ένωσης σταθμών ACEM.

«Σε συμφωνία με την περιφερειακή κυβέρνηση (…), οι χιονοδρομικοί σταθμοί της Καταλονίας αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη σεζόν του σκι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου», ανέφερε η ένωση σταθμών ACEM σε ένα δελτίο τύπου.«Θα ανοίξουμε σταδιακά περιορίζοντας την πώληση οργανωμένων ταξιδιών προκειμένου να αποφύγουμε τον υπερπληθυσμό», αναφέρει η ένωση.

Θεωρητικά, μονάχα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής θα μπορούν να πάνε για σκι εκεί, καθώς είναι μερικώς αποκλεισμένη. Η είσοδος ή η έξοδος από την Καταλονία δεν επιτρέπεται παρά για συγκεκριμένους λόγους, όμως οι έλεγχοι είναι σποραδικοί.

Τα ισπανικά Πυρηναία θα μπορούσαν επομένως να προσελκύσουν Γάλλους σκιέρ ημέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, την ώρα που το Παρίσι δεν σχεδιάζει να επιτρέψει το άνοιγμα των χιονοδρομικών αναβατήρων πριν από την 7η Ιανουαρίου, προκειμένου να αποφύγει μια αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Στην Ισπανία, η κυβέρνηση επέτρεψε στις περιφέρειες να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν ή όχι τα χιονοδρομικά κέντρα, όμως στην πραγματικότητα τα περισσότερα θα παραμείνουν κλειστά λόγω υγειονομικών περιορισμών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε