Αυστηρότερα μέτρα στο Λονδίνο: Κλείνουν παμπ και εστιατόρια

Αυστηρότερα μέτρα στο Λονδίνο: Κλείνουν παμπ και εστιατόρια

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:27 Δημιουργία 14/12/20, 18:05

Στην υψηλότερη κλίμακα μέτρων προστασίας και συγκεκριμένα στην «3» εισέρχεται από την Τετάρτη το Λονδίνο λόγω ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει το BBC, τα κρούσματα στη βρετανική πρωτεύουσα διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα.

Εκτός από την πρωτεύουσα της Βρετανίας στην κλίμακα αυτή θα τεθεί το Χερτφορντσάιρ και το Έσεξ.

Με βάση τους περιορισμούς που ισχύουν στην ανώτερη κλίμακα, οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείσουν και θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διανομή κατ' οίκον.

«Λουκέτο» θα βάλουν επίσης και τα θέατρα του West End, μετά τις αυριανές παραστάσεις τους.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, μιλώντας στη Βουλή, γνωστοποίησε ότι έχει εντοπιστεί μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού, που μπορεί και «αναπτύσσεται ταχύτερα» από τις υπάρχουσες, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1.000 περιπτώσεις στη νότια Αγγλία.

Όπως είπε, ο αριθμός των περιπτώσεων με αυτήν την παραλλαγή αυξάνεται ραγδαία και έχει ενημερωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι απίθανο να προκαλέσει σοβαρότερη ασθένεια από άλλες παραλλαγές.

Επίσης, ο Ματ Χάνκοκ συνέστησε στους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τα ταξίδια τους, παρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητα, σε περιοχές μέσα στην κλίμακα 3 και προς την κλίμακα 3.

Μάλιστα, κάλεσε τους πολίτες να μην επισκεφθούν το Λονδίνο για ψώνια. Οι πολίτες μπορούν να βλέπουν μόνο φίλους και μέλη της οικογένειας που δεν ζουν μαζί σε εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα, οι εξωτερικές συγκεντρώσεις επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα, ενώ επιτρέπεται μόνον η παράδοση σε πακέτο. Επίσης, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν να ταξιδεύουν εκτός περιοχής και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις.

Αν σου άρεσε κάνε