Με πυρετό και σοβαρό βήχα ο Μακρόν σε καραντίνα στην προεδρική κατοικία στις Βερσαλίες

Με πυρετό και σοβαρό βήχα ο Μακρόν σε καραντίνα στην προεδρική κατοικία στις Βερσαλίες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 09:43 Δημιουργία 18/12/20, 09:15

Πυρετό, σοβαρό βήχα και κόπωση είναι τα συμπτώματα, που παρουσιάζει ο Γάλλος πρόεδρος, που νοσεί από κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, δίχως τη σύζυγό του στο πλευρό του, η οποία διαγνώστηκε αρνητική.

Η είδηση ότι ο Εμανουέλ Μακρόν μολύνθηκε από τον νέο ιό, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, έχοντας σημάνει συναγερμό στους κόπους των Βρυξελλών, καθώς κορυφαίοι Ευρωπαίοι ηγέτες, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, έθεσαν τους εαυτούς τους σε απομόνωση, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος περνά την καραντίνα του στην επίσημη προεδρική κατοικία στις Βερσαλίες La Lanterne, έλαβε μέρος χθες σε γεύμα εργασίας και σε μια συνεδρίαση για ζητήματα διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά με όλες τις προφυλάξεις, αφού οι συνομιλητές του γευμάτισαν μαζί σ’ ένα χώρο του Ελιζέ, ενώ εκείνος επικοινωνούσε μαζί τους μέσω τηλεδιάσκεψης από το γραφείο του.

Το Ελιζέ επισημαίνει ότι ο ίδιος μολύνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας κύμα ανησυχίας.

Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος μολονότι φορούσε μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, εντούτοις είχε χαλαρώσει το τελευταίο διάστημα, καταπατώντας τον βασικό κανόνα του social distancing.

Την περασμένη Δευτέρα υποδέχθηκε με μια θερμή χειραψία στην αυλή του Ελιζέ και μια χαλαρή αγκαλιά τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. Το Ελιζέ παραδέχτηκε ότι ο Γάλλος πρόεδρος έκανε ένα «ατυχές» λάθος στη συνάντησή του με τον Γκουρία, αν και πλένει σχολιαστικά τα χέρια του και ζητά από τους επισκέπτες του να κάνουν το ίδιο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες χαιρέτισε τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες, ενώνοντας τη γροθιά του με τις δικές τους, ή με τους αγκώνες και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, όπως έκανε με τον Μισέλ και τον Σάντσεθ.

Την περασμένη Τρίτη είχε γεύμα εργασίας με περίπου 20 στελέχη του Γαλλικού Κοινοβουλίου και την επομένη με άλλους δώδεκα.

Αν σου άρεσε κάνε