Καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων της Pfizer σε οκτώ χώρες

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων της Pfizer σε οκτώ χώρες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:52 Δημιουργία 28/12/20, 12:33

Οι παραδόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, θα υποστούν μια ελαφρά καθυστέρηση λόγω προβλήματος όσον αφορά τον εφοδιασμό στο εργοστάσιο της Pfizer στο Βέλγιο, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας σήμερα, την επομένη της έναρξης της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της νόσου αυτής στην ΕΕ.

"Η Pfizer Ισπανίας δηλώνει ότι ενημερώθηκε τη νύχτα από το εργοστάσιό της στο Πιρς (Βέλγιο) για καθυστέρηση των αποστολών σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, λόγω ενός προβλήματος στην διαδικασία φόρτωσης και αποστολής", διευκρινίζει το ισπανικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει ποιες είναι οι υπόλοιπες επτά χώρες που επηρεάστηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο φαρμακευτικός όμιλος διαβεβαίωσε το υπουργείο ότι "η κατάσταση έχει ήδη ρυθμιστεί", αλλά "η προσεχής παράδοση εμβολίων θα σημειώσει καθυστέρηση κάποιων ωρών και τα εμβόλια θα φτάσουν στην Ισπανία την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου για την συνέχιση της εκστρατείας εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια".

Η Pfizer ανέβαλε κατά μία ημέρα, για αύριο, Τρίτη, την παράδοση νέας παρτίδας εμβολίων κατά της COVID-19 στην Ισπανία λόγω προβλήματος στον εφοδιασμό, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα σήμερα και ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια. "Αυτά (τα εμβόλια) θα είναι διαθέσιμα αύριο το πρωί στα σημεία εμβολιασμού", διευκρίνισε ο Ίγια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Cadena SER

Η Ισπανία αναμενόταν σήμερα να λάβει 350.000 δόσεις του εμβολίου που παρασκευάζουν τα εργαστήρια Pfizer και BioNTech. Τους επόμενους τρεις μήνες η Ισπανία προβλέπει να λαμβάνει περίπου 350.000 δόσεις την εβδομάδα.

Η πλειονότητα των χωρών μελών της ΕΕ άρχισε το σαββατοκύριακο τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους κατά της COVID-19, κάνοντας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε ηλικιωμένους, προσωπικό του συστήματος υγείας ή ακόμη πολιτικούς αξιωματούχους, μερικές μέρες μετά το πράσινο φως που έλαβε από την ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε