Εμβόλιο BioΝΤech: Εν αναμονή της ευρω-έγκρισης για την έκτη δόση

Εμβόλιο BioΝΤech: Εν αναμονή της ευρω-έγκρισης για την έκτη δόση

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:31 Δημιουργία 30/12/20, 15:29

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει τις επόμενες μέρες αίτηση της εταιρείας BioΝΤech, η οποία ανέπτυξε το εμβόλιο για τον κορoνοϊό, για έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου ανά φιαλίδιο.

«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για τη (σχετική) τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης, για να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη στη διάθεση του εμβολίου», δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στην Bild.

O υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση. Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε.

Η χρήση της έκτης δόσης επιτρέπεται ήδη στην Ελβετία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ. Η εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν σου άρεσε κάνε