Προειδοποιήσεις από τη Γαλλία για την επιμονή του κορονοϊού

Προειδοποιήσεις από τη Γαλλία για την επιμονή του κορονοϊού

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 04/01/21, 11:24

Ο ρυθμός των μολύνσεων από τον κορονοϊό στη Γαλλία εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός για την κυβέρνηση για να μειώσει τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς, δήλωσε ο επιδημιολόγος και κυβερνητικός επιστημονικός σύμβουλος Αρνό Φοντανέ στο ραδιόφωνο France Info τη Δευτέρα.

Η Γαλλία έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων COVID-19 στη Δυτική Ευρώπη. Μεταξύ άλλων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας, 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά τμήματα επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ.

Στο νοσοκομείο βρέφος 18 ημερών

Ένα νεογέννητο μόλις 18 ημερών νόσησε με Covid-19 στην περιοχή του Λίγηρα, αφού οι γονείς του ανέπτυξαν τα συμπτώματα του ιού, αποκάλυψε ο πατέρας της οικογένειας σε συνέντευξή

Το μωρό νοσηλεύτηκε επειγόντως στις 28 Δεκεμβρίου και έμεινε εκεί για τρεις ημέρες. Ο πατέρας, εξαγριωμένος, εξηγεί στο Progress ότι «έζησε μια εβδομάδα τρόμου». Επηρεασμένος από βήχα, πυρετό και κόπωση, το ζευγάρι διαγνώσθηκε θετικό στον Covid-19.

Οι γιατροί καθησύχσαν τους γονείς ότι «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος». «Μόνοι μας, αποφασίσαμε να φορέσουμε τη μάσκα ούτως ή άλλως. Αλλά ήταν πολύ αργά: το μωρό μας είχε κολλήσει», είπε ο πατέρας.

Αν σου άρεσε κάνε