Το Ιράν κατέλαβε νοτιοκορεατικό τάνκερ στα στενά του Ορμούζ

Το Ιράν κατέλαβε νοτιοκορεατικό τάνκερ στα στενά του Ορμούζ

ΔΙΕΘΝΗ Δημιουργία 04/01/21, 15:27

TAGS

Iρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τη Δευτέρα ότι τάνκερ σημαίας Νότιας Κορέας, που είχε προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει κατασχεθεί.

Σύμφωνα το MarineTraffic.com, το δεξαμενόπλοιο έχει μπει και κινείται στα ιρανικά χωρικά ύδατα, χωρίς να υπάρχει κάποια εξήγηση.

Το δεξαμενόπλοιο MT Hankuk Chemi είχε ξεκινήσει από τη Σαουδική Αραβία και τώρα το σήμα του είναι ανοιχτά της ιρανικής πόλης Μπαντάρ Αμπάς.

Μέχρι στιγμής η ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα, ωστόσο το συμβάν επιβεβαιώνουν τόσο η υπηρεσία του βρετανικού πολεμικού ναυτικού UKMTO που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή του Κόλπου, όσο και η εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού στόλου που βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με τη UKMTO, υπήρξε «διάδραση» μεταξύ του δεξαμενόπλοιου και των ιρανικών αρχών στα στενά του Ορμούζ και στη συνέχεια το MT Hankuk Chemi εισήλθε στα ιρανικά χωρικά ύδατα, αλλάζοντας πορεία.

Η νέα αυτή εξέλιξη, που αναμένεται να αυξήσει την ένταση στην περιοχή, καταγράφεται την ίδια ώρα που η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ο εμπλουτισμό ουρανίου έως και 20% σε υπόγειες εγκαταστάσεις. Πρόκειται για ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει σταδιακά σε κατασκευή πυρηνικού όπλου.

Αν σου άρεσε κάνε