Μπάιντεν: Πρόεδρε Τραμπ, εμφανίσου!

Μπάιντεν: Πρόεδρε Τραμπ, εμφανίσου!

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:47 Δημιουργία 06/01/21, 23:22

«Πρόεδρε Τραμπ, εμφανίσου!». Με αυτά τα λόγια ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε μέσα από το διάγγελμά του τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στην τηλεόραση και να δηλώσει πίστη στο Σύνταγμα, τη στιγμή που ο πλανήτης παρακολουθεί σαστισμένος τις απίστευτες σκηνές βίας που εκτυλίσσονται στο Καπιτώλιο, μετά την εισβολή των διαδηλωτών.

«Οι σκηνές που βλέπουμε δεν αντανακλούν τις αξίες της Αμερικής. Μικρός αριθμός ακραίων, έχει προκαλέσει χάος και αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Καλώ αυτό τον όχλο να αποχωρήσει και να επιτρέψει στη δημοκρατία να προχωρήσει. Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα πόσο καλός ή κακός είναι. Καλώ τον Τραμπ να βγει στην τηλεόραση, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει να λήξει αυτή η εισβολή», τόνισε ο Μπάιντεν.

«Η απειλή των εκλεγμένων δεν είναι διαδήλωση είναι αναταραχή. Ο κόσμος παρακολουθεί. Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος με όσα βλέπω», συνέχισε ο ίδιος.

Όπως είπε, «τα επεισόδια σήμερα μας θυμίζουν πως η δημοκρατία είναι ευαίσθητη, για να την διατηρήσει κανείς χρειάζονται ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στο κυνήγι της εξουσίας με κάθε κόστος, αλλά στο κοινό καλό».

Ο Μπάιντεν παρέθεσε επίσης μια σειρά από ομιλίες του Αβραάμ Λίνκολν: «Θα σώσουμε ή θα χάσουμε, την τελευταία, καλύτερη ελπίδα της γης. Αλλά μέσα μπορεί να πετύχουν, αυτό δεν θα μπορούσε να αποτύχει. Ο δρόμος είναι σαφής, ειρηνικός, γενναιόδωρος και απλά ένας τρόπος που, αν ακολουθηθεί, ο κόσμος θα χειροκροτήσει για πάντα και ο Θεός πρέπει να ευλογήσει για πάντα … Αν το κάνουμε αυτό, όχι μόνο θα έχουμε σώσει την Ενωση, αλλά θα την έχουμε σώσει τόσο πολύ, ώστε να την κάνουμε και να την διατηρήσουμε για πάντα, αντάξια της σωτηρίας. Θα την έχουμε σώσει τόσο, ώστε τα επόμενα εκατομμύρια ελεύθερων ευτυχισμένων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, να σηκωθούν και να μας αποκαλέσουν ευλογημένους, μέχρι τις τελευταίες γενιές».

«Δεν υπήρξε τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί. Αυτές είναι οι ΗΠΑ, δεν υπήρξε ποτέ μια μέρα που να μην προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Πρόεδρε Τραμπ, εμφανίσου!» είπε, κλείνοντας την ομιλία του.

Αν σου άρεσε κάνε