Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο κερασοφόρος άνδρας και οι θεωρίες συνωμοσίας QAnon

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Ο κερασοφόρος άνδρας και οι θεωρίες συνωμοσίας QAnon

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:59 Δημιουργία 07/01/21, 11:37

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα χθεσινά επεισόδια της Ουάσινγκτον διαδραμάτισε ένας γυμνόστηθος άνδρας με τατουάζ, βαμμένο πρόσωπο στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και γούνινο καπέλο με κέρατα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, πρόκειται για τον 32χρονο Τζέικ Αντζέλι, γνωστό και ως «Σαμάνος QAnon», φανατικός υποστηρικτής του Ντ. Τραμπ, ο οποίος δίνει πάντα το παρών στις συγκεντρώσεις και πορείες της αμερικανικής Δεξιάς.

Ο Ανγκέλι βρισκόταν στο μπροστινό μέρος μιας ομάδας διαδηλωτών που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία της Ουάσινγκτον που προσπάθησε μάταια να προστατεύσει το κτίριο. Στην συνέχεια, μπήκε στην αίθουσα της Γερουσίας όπου φωτογραφήθηκε να φωνάζει και να ποζάρει πάνω στην έδρα.

Ο εκκεντρικός 32χρονος, με μια ντουντούκα στο χέρι μπήκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων και στάθηκε πάνω στο βήμα, εκεί όπου μόλις νωρίτερα είχαν απευθύνει τον λόγο τους ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η Νάνσι Πελόζι, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές, φρόντισαν να απαθανατίσουν την στιγμή.

Ο Ανγκέλι, ο οποίος παρουσιαζόταν ως τραγουδιστής και ηθοποιός έχει παραδεχτεί πως είναι υποστηρικτής της συνωμοσιολογικής θεωρίας QAnon, σύμφωνα με την οποία ο κόσμος διευθύνεται από μια σειρά παιδόφιλων που λατρεύουν τον Σατανά και που συνωμοτούν εναντίον του Τραμπ ενώ λειτουργούν ως ένα παγκόσμιο δίκτυο εμπορίας παιδιών.

Οι οπαδοί του Qanon πιστεύουν πως αυτή η κλίκα περιλαμβάνει κορυφαίους Δημοκρατικούς, όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Σόρος καθώς και αρκετούς διάσημους του Χόλιγουντ, όπως η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Τομ Χανκς, η Έλεν ντε Τζένερις και θρησκευτικές προσωπικότητες όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Δαλάι Λάμα. Πολλοί από αυτούς πιστεύουν επίσης ότι, εκτός από τα βασανιστήρια παιδιών, τα μέλη αυτής της ομάδας σκοτώνουν και τρώνε τα θύματά τους για να εξαγάγουν μια χημική ουσία που θα παρατείνει τη ζωή από το αίμα τους.

Σύμφωνα με τον QAnon, ο Τραμπ προσλήφθηκε από κορυφαίους στρατηγούς, προκειμένου να διαλύσει αυτήν την εγκληματική συνωμοσία, να τερματίσει τον έλεγχο της πολιτικής και των μέσων ενημέρωσης και να φέρει τα μέλη του στη δικαιοσύνη.



Αν σου άρεσε κάνε