Άσλει Μπάμπιτ: Η γυναίκα που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στο Καπιτώλιο

Άσλει Μπάμπιτ: Η γυναίκα που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στο Καπιτώλιο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:17 Δημιουργία 07/01/21, 12:05

Νεκρή από πυρά της αστυνομίας του Καπιτωλίου, έπεσε χθες κατά την εισβολή στο Κογκρέσο, μια γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον, o Ρόμπερτ Κόντι.

Το θύμα, φανατική υποστηρικτής του Ντ. Τραμπ, ονομαζόταν Άσλι Μπάμπιτ, ζούσε στο Σαν Ντιέγκο, ήταν παντρεμένη και είχε υπηρετήσει για 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία.

Ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, όπου τα μέλη του Κογκρέσου είχαν αρχίσει τη διαδικασία κύρωσης της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, για την εμποδίσουν.

«Ένστολοι άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ανθρώπους που εισέβαλαν και κάποια στιγμή ο ένας εξ αυτών έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου» και την πέτυχε, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Ρόμπερτ Κόντι.

Διενεργείται εσωτερική έρευνα για αυτό το «τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Άλλοι τρεις άνθρωποι, μια γυναίκα και δύο άνδρες, πέθαναν στον χώρο του Καπιτωλίου εξαιτίας «έκτακτων ιατρικών περιστατικών», ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ή να διευκρινίσει αν συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Αν σου άρεσε κάνε