Επιχειρήσεις ΗΠΑ: «Στοπ» χορηγιών σε πολιτικούς που δεν επικύρωσαν τη νίκη Μπάιντεν

Επιχειρήσεις ΗΠΑ: «Στοπ» χορηγιών σε πολιτικούς που δεν επικύρωσαν τη νίκη Μπάιντεν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:40 Δημιουργία 11/01/21, 19:21

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες προχωρούν στη διακοπή χρηματοδότησης των βουλευτών που καταψήφισαν την επικύρωση της νίκης Μπάιντεν.

Μεταξύ των εταιρειών, βρίσκονται κολοσσοί όπως η American Express, η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott International Inc, η Morgan Stanley, η Ford Motor Co και άλλοι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amex Στίβεν Τζ. Σκουίρι, στην ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «οι απόπειρες ορισμένων μελών του Κογκρέσου να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να διαταράξουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας δεν συνάδουν» με τις αξίες της εταιρείας. Η επιτροπή πολιτικής δράσης της εταιρείας σταματά κατά συνέπεια να τους στηρίζει.

Αντίστοιχα, η Marriott International Inc, -η μεγαλύτερη εταιρία ξενοδοχείων σε παγκόσμιο επίπεδο και η κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιριών στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) ανακοίνωσαν χθες ότι θα αναστείλουν τις χορηγίες τους προς τα μέλη του Κογκρέσου που καταψήφισαν την επικύρωση της νίκης του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Εξετάσαμε τα ολέθρια γεγονότα στο Καπιτώλιο που υπονόμευσαν μία νόμιμη και δίκαιη εκλογή και θα παύσουμε τις χοπρηγίες για πολιτικούς σκοπούς από την Επιτροπή Πολιτικής Δράσης που έχουμε, προς αυτούς που ψήφισαν κατά της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος» δήλωσε η Κόνι Κιμ, εκπρόσωπος Τύπου της Marriott, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά του δελτίου πολιτικών ειδήσεων.

Αν σου άρεσε κάνε